miercuri, 2 decembrie 2015

Un truc simplu ca sa inlaturati oboseala

Busuiocul provine din Asia tropicala si Orientul Mijlociu. Se cultiva in Europa, in special in Franta, Italia, Bulgaria, Ungaria, dar si Egipt. Tufele pot ajunge pana la o inaltime de 5 metri si au flori albe, albastre sau rosii. Exista aproximativ 150 specii diferite de busuioc.
foto www.organicfacts.net

Busuiocul a fost cunoscut si folosit inca din timpuri stravechi. Coronite de busuioc au fost gasite in camerele mortuare din piramidele egiptene.
In Italia busuiocul simbolizeaza iubirea, femeile isi puneau la geam vase cu busuioc pentru a arata ca sunt pregatite pentru o relatie de iubire.
In Asia, planta se aplica direct pe piele pentru a trage veninul de la muscaturile sarpe sau de la intepaturile insectelor. In America de Sud si Africa busuiocul se administra impotriva parazitilor intestinali, iar in China planta era folosita ca remediu pentru problemele cu stomacul. In India, hindusii considerau busuiocul cea mai sacra planta. In medicina ayurvedica se foloseste impotriva muscaturilor de sarpe, la tratarea diferitelor probleme al epielii si ca tonic. In tarile arabe, ceaiul de busuic se foloseste pentru calmarea durerilor menstruale.

Proprietati ulei esential busuioc
Considerat cel mai bun ulei esential pentru cresterea concentrarii, busuiocul are un miros puternic, placut dulce si picant, proaspat. Este recomandat pentru oboseala mentala si pentru dificultatea de a va concentra, deoarece se spune ca limpezeste mintea.

Folosit in aparatul de aromaterapie sau inhalatii uleiul de busuioc are un efect calmant in perioadele de stres si suprasolicitare, reduce tensiunea si epuizarea nervoasa. In plan psihologic stimuleaza flexibilitatea si diplomatia. In tratamentele ayurvedice este considerat un mijloc de curatare a energiilor vechi si trezirea energiilor noi.

Este de mare ajutor pentru a scapa de obiceiuri proaste (tutun si alcool) si elimina mahmureala.
Diluat intr-un ulei presat la rece si folosit ca si ulei de masaj imbunatateste circulatia sangelui, amelioreaza durerea, imbunatateste digestia, ajuta la deschiderea sinusurilor.

Uleiul esential de busuioc este un remediu perfect impotriva caderii parului – aplicati 5-10 picaturi (in functie de lungimea si desimea parului) la radacina firului de par si masati bine.
Este eficient impotriva intepaturilor de insecte, mai ales a viespilor si a tantarilor.

Precautii: persoanele cu pielea sensibila sau uscata nu vor folosi decat uleiul esential diluat intr-o baza (crema, ulei presat la rece). Nepotrivit pentru epileptici si femei insarcinate!

Un comentariu:

Loredana spunea...

Mie imi place mult cum miroase busuiocul. In copilarie cultivam si noi mereu si nu se mai termina niciodata din casa.