sâmbătă, 26 septembrie 2015

Coriandrul indeparteaza metalele grele

foto: http://www.healthyfig.com
Din cand in cand ar trebui sa facem o cura de detoxifiere pentru curatarea organelor dar si pentru o buna functionare a sistemului imunitar. Mi-a atras atentia beneficiile coriandrului si de aceea am scris articolul de mai jos. Sa va fie de folos! 
Pentru orice fel de detalii si intrebari in ceea ce priveste uleiul esential de coriandru dar si alte uleiuri esentiale, ma puteti contacta pe valentina.nistor@gmail.com


Coriandrul este folosit in medicina traditionala de peste 5000 de ani. Este una dintre cele mai importante plante cu multe beneficii pentru sanatate, numindu-se si patrunjel chinezesc. Este o excelenta sursa de fitonutrienti, flavonoide, minerale, potasiu, calciu, mangan, fier, magneziu, acid folic, riboflavina, niacina, vitamina A, beta-caroten si o doza foarte mare de vitamina C.

Descoperit de arheologi in mormantul lui Tutankamon, coriandrul joaca un rol important de-a lungul istoriei:
  • in Europa coriandru a fost in mod traditional mentionat ca planta "antidiabet"
  • in India a fost utilizat in mod traditional pentru proprietatile sale antiinflamatorii
  • chinezii foloseau coriandrul in secolul III iHr si credeau ca semintele ofera nemurirea
  • in Statele Unite coriandrul si-a castigat rapid popularitate pentru efectele sale de reducere a nivelului de colesterol

PROPRIETATILE uleiului esential de coriandru:

- adaugat in apa de baie (5 picaturi diluate in sapun lichid, sare de mare sau 100 ml lapte) uleiul esential de coriandru calmeaza durerile reumatice, artritice, spasmele musculare, in timp ce detoxifica corpul

- ajuta in ameliorarea unor boli grave din care face parte si diabetul zaharat 

- este eficient in indigestie si tulburari menstruale

- ca si ulei de masaj (5 picaturi de ulei de coriandru amestecate cu 10 ml de ulei vegetal) ajuta in probleme digestive - diminueaza spasmele abdominale, indigestie, flatulenta si greata. Zona dureroasa se maseaza intens si usor cu acest ulei pana ce intra in piele
- de asemenea, 1 picatura de ulei esential de coriandru la 250 ml apa, combate respiratia urat mirositoare

Studiile au demonstrat ca uleiul esential de coriandru are capacitatea de a ucide bacterii grave, cum ar fi E. coli, MRSA, Salmonella si Bacillus cereus. 
Antiviral si antibacterian in raceala si gripa, calmeaza tusea. Raceala se amelioreaza prin inhalatii cu aburii de la apa clocotita in care s-au pus cateva picaturi de ulei esential de coriandru. Acest tratament se face inainte de a merge la culcare. 

Cel mai bun ulei esential pentru creativitate

Folosit in inhalatii sau in aparatul de aromaterapie, uleiul esential de coriandru stimuleaza optimismul, creativitatea, imaginatia si increderea. Are reputatia unui ulei cu efect afrodiziac deoarece ofera sentimental de siguranta emotional, spontaneitate si pasiune. Deasemenea ajuta la stapanirea emotiilor puternice.


Coriandrul indeparteaza metalele grele

Studiile efectuate de cercetatorul Yoshiaki Omura au ajuns la concluzia ca frunzele plantei de coriandru pot accelera eliminarea de mercur si aluminiu din organism. Doctorul Robert C. Atkins afirma ca folosirea a 400 mg de coriandru zilnic duce la curatarea corpului de metale grele in doua saptamani.

Niciun comentariu: