vineri, 31 iulie 2009

filmuletul saptamanii "Criza la Toyota"

Ulei de jojoba

Azi am ramas fara demachiant si deoarece am aveam in casa niste ulei de jojoba m-am demachiat cu acesta si am ramas uimita cat este de bun. M-am documentat si va impartasesc si voua ce am aflat despre acest ulei.
Uleiul de Jojoba "Buxus chinensis" este un extract al semintelor de jojoba. Ce este interesant ca acesta nu este de fapt un ulei ci o ceara. Nici un compus din natura nu este asa de asemanator sebumului pielii umane ca jojoba.
Uleiul este indicat atat in tenul uscat, cat în cel gras. El poate fi utilizat în cazul acneei, eczemelor, psoriazisului, neurodermitelor etc. In cosmetica uleiul de jojoba face miracole. El hraneste, hidrateaza, patrunde adanc in pori, ingrijind perfect pielea fetei, gatului si decolteului. Datorita faptului ca uleiul de jojoba nu are miros, acesta poate fi folosit in amestecuri cu orice alt ulei eteric, fara a pierde aroma ultimului. La fel de eficient este uleiul de jojoba ai pentru ingrijirea parului. Ceara, din componenta uleiului de jojoba, invaluie, protejeaza si regenereaza parul, fiind de un real ajutor in cazul parului fragil, conferindu-i stralucire naturala si vigoare.
Indicatii:
- puteti sa va imbogatiti crema pe care o folositi zilnic cu cateva picaturi de ulei pentru o hidratare mai buna
- uleiul de jojoba nu este un iritant pentru ochi si nici alergen, il puteti folosi pentru a scoate machiajul din jurul ochilor
- il puteti folosi cu succes ca si balsam de buze pentru ca asigura o buna hidratare buzelor crapate
- foarte bun bun pentru parul vopsit si degradat - masati varfurile cu acest ulei
- folosit ca si crema de masaj inlatura striurile aparute dupa sarcina sau modificarea masei corporale
- este foarte bun pentru ingrijirea pielii dupa barbierit

Va astept si pe voi cu alte "retete"

joi, 23 iulie 2009

Culorile asociate zilelor saptamanii

foto: http://takelessons.com/
Inspirata de un om extraordinar, dna. Gabriela Apostol, astrolog, am incercat saptamana acesta sa tin un mic ritual in a asocia in imbracaminte culorile fiecarei zi a saptamanii deci si a planetelor. Fiecare zi a saptamanii este asociata unei culori si fiecare culoare semnifica ceva:

Duminica este ziua Soarelui si culoarea potrivita este portocaliu. Este ziua potrivita pentru creatie si pentru voie buna.

Luni este ziua „Lunii” culoarea verde este de baza. Este ziua cand se planuiesc proiecte, verdele fiind asociat cu proiectele mari, probabil de aceea americanii au dolarul verde.

Marti este ziua lui Marte, culoarea asociata este rosu, rosu semnificand energia; ziua de marti este cea mai buna ca si randament, lucrarile cele mai dificile ar fi bine sa fie facute in acesta zi.

Miercuri este ziua lui Mercur, culoarea asociata este violet. Violetul inseamna informare, comunicare, intelect. Este o zi propice pentru telefoane, comert, scrierea corespondentei.

Joi e ziua lui Jupiter, asociata culoii albastre; albastru inseamna justitie, incredere, optimism, resurse, prosperitate, crestere, expansiune. Ziua de joi este o zi in care sunt cele mai favorizate actiunile in sensul cresterii, catre mai bine (chiar si catre mai mult), si cele desfasurate cu incredere si optimism, in mod cinstit si echitabil. Este o zi buna pentru administrarea eficienta a resurselor de toate tipurile (materiale, intelectuale, sufletesti, spirituale) spre a le pune in valoare si a le spori.

Vineri este ziua lui Venus, culoarea asociata fiind galben. Este o zi in care pot fi cultivate cel mai bine relatiile armonioase cu ceilalti, talentele artistice, inclinatiile spre crearea unui mediu placut si echilibrat, care sa satisfaca mai ales nevoile sufletesti.

Sambata este ziua lui Saturn, culoarea asociata este indigoul, este un moment deosebit pentru strategie, tactica, diplomatie, decizii si precizari clare, de coerenta maxima.

Sper sa va fie de folos!

joi, 16 iulie 2009

un post mai vechi :))


Campania antifumat a Mihaelei Radulescu mi-a lasat un gust amar. Tocmai ea o feminista convinsa nu ne-a intrebat si pe noi femeile daca ne vom lasa de fumat cand vom vedea afisul cu poza dumneaei; poate noi femeile ne doream un barbat :)) Am cautat ce insemna discriminarea (chiar mi se pare o discriminare) si uite ce am gasit:
"Atât discriminarea directă, cât şi cea indirectă sunt cuprinse în noile regulamente.
Avem de-a face cu discriminare directă atunci când o persoană este tratată mai puţin favorabil decât altă persoană datorită originii sale rasiale sau etnice, religiei sau convingerilor, handicapului, vârstei sau orientării sexuale.
O ofertă de lucru care menţionează „personale cu handicap nu pot aplica” este un exemplu de discriminare directă. În realitate, însă, discriminarea îmbracă forme mult mai subtile. De aceea este vizată şi discriminarea indirectă. Aceasta se întâmplă atunci când o dispoziţie aparent neutră, un criteriu sau o practică ce ar putea dezavantaja indivizii pe baza originii lor rasiale sau etnice, religiei sau convingerilor, handicapului, vârstei sau orientării sexuale, doar dacă această practică nu este justificată obiectiv printr-un scop legitim."
Deci avem sau nu castig de cauza?

P.S. Am descoperit ca noi femeile suntem discriminate si in randul creatorilor de cesti :))

duminică, 12 iulie 2009

limoges



Deoarece Ana-Maria si-a prezentat azi masina de cusut Singer, va prezint si eu piesa de rezistenta a colectiei mele de cesti: este o ceasca de portelan Limoges de sfarsit de secol 18. Nu am reusit sa aflu foarte multe date despre ea dar inca caut.
Anul acesta mi-am propus sa ajung in Limoges, sa vedem daca reusesc.

"Cu peste 130.000 de locuitori, este un oras destul de mare, cunoscut in Franta si in intreaga Europa mai ales pentru emailurile si portelanurile realizate aici, reprezentand traditii de secole. Tot la Limoges se fac si butoaie din stejar, folosite pentru coniac. A fost un oras important in istoria regiunii, fiind in Evul Mediu un oras fortificat, aici gasindu-se un castel impresionant, greu de cucerit, Manastirea St Martial (care avea si o biblioteca). A fost si un centru artistic foarte influent, aici formandu-se Scoala St Martial, foarte importanta in istoria muzicii. Din pacate in perioada Revolutiei Franceze multe din vechile edificii, mai ales biserici si manastiri, au fost distruse (intre ele si Manastirea St Martial). Orasul avea sa se dezvolte rapid datorita industriei de portelanuri si email, produsele fiind vandute in intreaga Europa, fiind foarte apreciate pentru calitatea executiei. Din secolul XIX o mare parte a orasului a fost reconstruita, dar s-a pastrat suficient din vechiul Limoges."

joi, 9 iulie 2009

publicitate


Azi am primit pe mail o prezentare a unei firme de publicitate. Mi-e mi-a placut; voi ce parere aveti?
Textul alaturat imaginii este acesta:
"Dacă, în urma unor cercetări serioase de piaţă, aţi ajuns la concluzia că anul viitor veţi cuceri piaţa cu un produs de lux, de exemplu algocalmin fiole, adresat celor cu venituri foarte mari, ne-am bucura să scriem împreună o pagină în marketing, revoluţionînd piaţa medicamentelor over the counter. Şi astfel, ceea ce poată părea azi o mare stupiditate, mâine să devină pentru concurenţi o oportunitate pierdută pentru totdeauna.

Până atunci, Krogen vă pune la dispoziţie expertiza sa în găsirea auritei căi de mijloc, echilibrul atît de necesar în fiecare etapă de dezvoltare a oricărui OTC începînd de la armonia componentelor – ceea ce reprezintă ştiinţa dumneavoastră, până la echilibrul alegerii unui nume, al unui logo sau al unei comunicări reuşite, toate conclucrând armonios la o mai mare vizibilitate pe raft şi la creşterea încrederii consumatorilor."

duminică, 5 iulie 2009

legaturi


Zilele trecute cautam pe net definitia termenului de "legatura" pentru a intelege ce a fost in mintea artistului care a realizat opera alaturata. Dintre toate "scrierile" aparute pe google ceea ce urmeaza mi-a starnit interesul. Probabil mi-a placut pentru ca m-am regasit in toate aceste cuvinte. Sper sa va placa si voua. Astept replici!!!

"Marele Dicţionar Enciclopedic - The Reader’s Digest - dă câteva definiţii clare, referitoare la sensurile cuvântului legătură: “Ceea ce leagă sau ţine laolaltă; o forţă care uneşte; o substanţă care cimentează sau uneşte”. Astfel, legătura dintre parteneri se referă la ataşamentul emoţional, care se realizează între bărbat şi femeie, pe măsură ce afecţiunea lor, unul pentru celălalt, devipe tot mai profundă. Pe măsură ce relaţia se dezvoltă, se formează un model aproape previzibil de intimitate.
Termenul “legătură” descrie misterioasa atracţie romantică dintre doi iubiti si înseamnă cu mult mai mult decât atractie fizică. El include componente emoţionale, fizice, spirituale şi intelectuale.
Legătura dintre parteneri este un termen care descrie relaţia dintre un bărbat şi o femeie care se atrag reciproc şi care sunt legaţi unul de celălalt pentru o călătorie unică, pe viaţă. Chiar şi fără avantajele căsniciei, ei au devenit ca unul singur pentru că au devenit una în scopuri şi în identitate.
Relaţia reprezintă mai mult decât “îndrăgostirea” cu inima, sau cu emoţiile. Ea reprezintă un răspuns, atât emoţional cât şi fizic, dintre doi oameni care se iubesc, răspuns prin care cei doi sunt ataşaţi unul de celălalt într-un anume fel, care poate părea misterios pentru observatorul întâmplător. Legătura nu descrie doar contopirea a două vieţi individuale distincte, ci şi un amestec al modurilor lor de gândire, al ideilor şi al personalităţilor celor doi. Două persoane care, mai înainte, erau separate şi distincte, acum îşi pun laolaltă valorile, obiectivele şi convingerile. Speranţele, visele şi planurile lor de viitor formează acum un întreg. Şi, reţineţi, toate acestea se realizează fără vreo înţelegere contractuală oficială.
Darul realizării acestei legături nu este rezervat doar celor tineri si frumosi. Orice persoană, de orice vârstă, poate să-şi revendice dreptul de a dezvolta o astfel de relaţie.
Ori de câte ori două persoane încep să “se îndrăgostească”, aşa cum obişnuim să spunem, procesul de formare a acestei legături a şi început. Cei doi intră deja unul în lumea celuilalt şi încep să vadă viaţa prin alţi ochi. Pe măsură ce atracţia aceasta se consolidează şi dacă ea este reciprocă în cadrul cuplului, relaţia astfel construită nu este uşor de destrămat. Timpul şi distanţa nu pot să distrugă legătura care se dezvoltă între cei doi.
Desmond Morris obervă că cei doisprezece paşi ai procesului realizării legăturii tind să fie prezenţi în toate culturile. Chiar dacă influenţa mirosului nu se enumeră printre cei doisprezece paşi, multe cupluri atestă faptul că se simt puternic atraşi de mirosul unui cămin, de mirosul trupului sau chiar al secreţiilor sexuale ale unui partener.
Construirea unei legături este un proces treptat, chiar dacă uneori pare că are loc cu rapiditate. Cuplurile cu care discut îmi spun adesea: “La noi a fost dragoste la prima vedere”. Dar ceea ce apare aşa, dintr-o dată, nu este dragoste, ci o atracţie puternică, pe care cei doi o vor interpreta, mai târziu, ca fiind dragoste. Procesul îndrăgostirii şi al construirii unei relaţii de ataşament este unul lung, care merge crescând.
Noi, pur şi simplu, nu ne putem “lega”, în adevăratul sens al cuvântului, în mod instantaneu de o persoană de sex opus. Contactul iniţial poate să trezească interesul şi, astfel, procesul este pus în mişcare. Cu aceasta începe o serie progresivă de întâlniri intime, care conduc cuplul către realizarea unei relaţii, a unei legături.
Cu toate că, în realitate, nu există o relaţie de dragoste şablon, deoarece fiecare pereche de îndrăgostiţi are tendinţa de a crede că aventura lor este unică, legăturile de dragoste dintre oameni tind să urmeze un anumit model"

[Nancy L. Van Pelt - Secretele Comunicării]

vineri, 3 iulie 2009


Ideea sa scriu despre colectia mea de cani mi-a venit rasfoind paginile de internet in cautarea unor cesti sau cani pentru colectia mea si m-am gandit sa va impartasesc si voua ce am gasit. Sper sa va placa!

Fotografiile alaturate sunt din anticariatul unui colectionar din America, Michigan. Tot ce vedeti a strans timp de 35 de ani. Oare asa va arata si colectia mea peste 35 de ani? :)))

Alte recomadari pentru utilizarea uleiului din arbore de ceai

- pentru tratarea abceselor: http://www.csid.ro
- tratamente pentru par: http://www.plante-medicinale.org
- pentru tratarea micozelor: http://www.femei-moderne.ro
- metode de dezinfectare in casa: http://sideris.ro

joi, 2 iulie 2009

Ulei din arbore de ceai – o minune a naturii


Citisem despre acest ulei minune dar nu il folosisem, azi l-am folosit si va pot garanta ca este foarte bun. M-am gandit sa va impartasesc si voua ceea ce am gasit despre acest ulei.

Arborele de ceai (Melaleuca alternifolia), face parte din familia Myrtaceae, se inrudeste cu eucaliptul, fiind originar din nordul New South Wales, Australia si a fost descoperit de exploratorul britanic James Cook.
Pretul unui asemenea ulei esential este de 64,4 ron (producator firma Vivasan - Elvetia). Este de puritate 100% fara impuritati si adaosuri.

Proprietati: analgezic, antimicotic, antibacterial, antiinflamator, antiseptic
Atentionari: poate fi aplicat inclusiv pe plagi deschise; dupa aplicare, timp de 2-3 minute, este posibila o senzatie de arsura a pielii. Reactia respectiva este naturala.
Recomandari:
- se poate adauga in crema de zi cateva picaturi deoarece are efecte antiseptice, ajutand totodata la oxigenarea celulelor pielii si la imbunatatirea circulatiei sangelui la nivel local; reda tenului supletea si atenueaza ridurile fine
- este recomandat in tratarea acneei sau diminuarea petelor rosii
- pentru parul gras si scalpul iritat; previne si tratează matreata, regleaza functiile scalpului si ale foliculuilui pilos; se poate adauga intr-un sampon neutru cateva picaturi de ulei esential de arbore de ceai sau este recomandata samponarea zilnica cu un sampon care are ulei de arbore de ceai in compozitie (http://www.shop.styx.ro)
- indicat in tratarea racelilor: intr-o cada de apa se adauga cateva picaturi de ulei de arbore de ceai (3 picaturi daca ai o piele foarte sensibila)
- aromoterapie: prin inhalarea aromei este stimulat sistemul imunitar si are efecte benefice pentru bolile de respiratie, fiind indicat si impotriva tusei
- bun in caz de: taieturi si julituri, intepaturi, ciupituri, eruptii, herpes; se adauga o picatura pe locul infectat
- poate fi folosit pentru dezinfectarea incaperilor si alungarea insectelor
- masaj: cateva picaturi de ulei de arbore de ceai in de uleiul pentru masaj (dureri musculare in urma supraefortului fizic, afectiuni articulare, alina durerile articulare)
- bai de picioare: cateva picaturi de ulei de arbore de ceai (afectiuni micotice, sindromul „picioarelor reci", edeme ale picioarelor)
- lampa de aromaterapie: 3-5 picaturi de ulei de arbore de ceai + 3 picaturi de ulei de lamaie (afectiuni respiratorii, pentru dezinfectarea incaperii; favorizeaza concentratia atentiei).

Sper sa va fie de folos!